De 12e editie van de Open Studio Dagen!

In het weekend van 12 en 13 oktober 2019 zal de 12e editie van de Open Studio Dagen weer plaatsvinden op het Media Park van Hilversum. Hilversum, alweer een eeuw lang de Mediastad van Nederland! In 1919 werd de allereerste radio-uitzending uitgezonden, vanaf Hilversum. Inmiddels is Medialand niet meer te vergelijken met toen.

De 12e editie van de Open Studio Dagen

Al jarenlang bestaan de Open Studio dagen, het Media-evenement dat wordt georganiseerd door Beeld een Geluid. De Open studio dagen zijn de laatste twee dagen 12 en 13 oktober van de Dutch Media Week, waar Mobile Movie Days onderdeel van uit maakt en Events in Business mede uitvoerend producent is.

Open Studio Dagen

De Dutch Media Week wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd van 5 tot 13 oktober en is dé plek waar het kloppend hart van de media zich openbaart voor een breed publiek. Vorig jaar trok dit familie-evenement ruim 38.000 bezoekers.

The heart of the story

Dit jaar is het thema “The heart of the story”‘. De festivalbezoeker ontdekt, wordt verwend en geïnspireerd door de bijzondere en actuele verhalen die er verteld worden over en met media. Ook dit jaar biedt het festival een podium aan talentvolle mediamakers. 

De Open Studio Dagen, hét evenement waarbij je de kans krijgt een exclusief kijkje achter de schermen te nemen bij radio en TV en waarbij er genoeg te doen en ontdekken is. Dit gezinsevenement geeft jong en oud de kans om een exclusief kijkje te nemen achter de schermen bij radio en televisie en is voor alle leeftijden echt een dagje-uit.

Zo kun je een kijkje nemen achter de schermen van het NOS-journaal, de autocue lezen samen met de MAX-presentatoren in het decor van Tijd voor MAX of bekende Nederlanders spotten en ontmoeten tijdens een Meet & Greet. De 196 meter hoge Hilversumse tv-toren van binnen bekijken of leer tijdens een workshop zelf radio maken.

12 uur Centrum Hilversum

Bruisende dagen in Mediapark én Mediastad Hilversum

Laat je rondleiden en ontmoet bekende en onbekende Nederlanders die allemaal hun steentje bijdragen aan "The heart of the story".

Het creatieve hart; alles over het ontstaan van het verhaal

Het technische hart; alles over het maken en delen van het verhaal

Het publieke hart; alles over de context en impact van het verhaal

Kijk hier voor het complete programma en zorg dat je niets mist van alle programmaonderdelen die op het Mediapark én in de Mediastad te zien en te doen zijn. Er is genoeg te beleven en te doen voor het hele gezin.